Àrea laboral

inserció laboral síndrome de amb Kiabi, a Astrid-21.

Seguiment laboral

El Programa d’Inserció i Seguiment Laboral acompanya les persones amb síndrome de Down i/o discapacitat intel·lectual durant la seva integració en una feina. Ofereix suport a cada persona per tal que mantingui el seu lloc de treball amb la màxima autonomia i estabilitat. Durant l’any 2018 el servei “Treball amb suport”, dependent del Programa i d’Inserció i Seguiment Laboral, ha atès un total de vuitanta-dues persones, que estan en actiu en diverses empreses de les comarques gironines.

Curs de formació ocupacional CONNECTA

Aquest programa formatiu teòric i pràctic permet afavorir la integració al mercat laboral ordinari de les persones amb síndrome de Down i/o discapacitat intel·lectual. El programa promou la millora de les capacitats i el desenvolupament de coneixements i competències professionals, amb l’objectiu final de promoure la inserció a les empreses de les persones que s’hi acullen. L’any 2018 “Connecta” ha atès un total de quaranta-set persones.

FORMACIÓ OCUPACIONAL d'Àstrid-21. Inclusió i seguiment laboral de les persones amb síndrome de down i discapacitat intel·lectual
operari càrnic d'Àstrid-21. Inclusió i seguiment laboral de les persones amb síndrome de down i discapacitat intel·lectual

Programa formatiu “INCORPORA” d’operari carni

L’objectiu d’aquest curs és oferir als alumnes formació teòrica i pràctica per tal que adquireixin l’aprenentatge necessari en tasques de desfer el porc i formació específica per poder treballar en la indústria càrnia. El curs va dirigit a persones del col·lectiu de risc d’exclusió social, sense discapacitat intel·lectual. Un cop finalitzat el curs, l’empresa contracta el 60% dels alumnes aprovats. En l’edició d’enguany, de 38 alumnes acreditats, 21 varen acabar amb un contracte laboral de sis mesos de durada, ampliable a sis mesos més, per esdevenir finalment indefinits.

Curs “Punt formactiu INCORPORA” de reposador de grans superfícies i magatzems

És una formació teòrica i pràctica adaptada a les persones amb discapacitat intel·lectual. Tres-centes hores de formació per obtenir la capacitació tècnica i professional de reposador/a de gran superfícies i magatzems i per entrenar i millorar les competències transversals. Finalment es fan pràctiques a l’empresa. L’any 2018 hem format un total de quinze persones, amb edats compreses entre els 17 i els 35 anys. Totes elles han acabat el curs satisfactòriament i han obtingut el diploma corresponent, i cinc han aconseguit un contracte laboral.

Inclusió i seguiment laboral de les persones amb síndrome de down i discapacitat intel·lectual