Àrea de formació

Programa de suport a família amb nens amb síndrome de down. Grup escolar.

Programa de suport a famílies amb infants amb Síndrome de Down

Aquest programa dona suport a les famílies amb infants menors de cinc anys amb síndrome de Down, a les quals ofereix acompanyament durant els primers anys de vida. El 2018 hem donat suport a set famílies.

Programa escolar

Necessites suport a l’escola?

L’objectiu d’aquest programa és permetre un desenvolupament més òptim de les capacitats de les persones amb discapacitat intel·lectual per millorar el seu rendiment a l’escola i a l’institut. El curs 2017-18 hem acompanyat un total de setze joves en etapa escolar durant el seu procés formatiu, a través de sessions d’autonomia, de logopèdia i de reforç cognitiu.

 

Oferim orientació i assessorament als centres educatius que atenen joves d’aquest programa, i també als mestres i educadors que necessiten acompanyament per millorar algun aspecte de la seva tasca educativa envers les persones amb discapacitat intel·lectual. L’any 2018 hem treballat en vuit centres educatius de Girona i comarques.

Àrea ocupacional. Lectura a Astrid-21
PFI d'auxiliar administratiu d'Astrid-21

PFI d’Auxiliar Administratiu

Vols formar-te com a auxiliar administratiu?

Durant el curs 2017-18 hem programat, amb autorització del Departament d’Ensenyament, un PFI d’auxiliar en activitats d’oficina i serveis administratius generals destinat a joves d’entre 16 i 21 anys amb discapacitat intel·lectual. Hem preparat un grup d’onze joves, a qui hem acompanyat al llarg del procés formatiu, així com en el seu primer contacte amb el món laboral.

Programa Integrals

Programa de formació, recerca de feina i inserció laboral, destinat a persones de 16 a 29 anys inscrites a l’atur com a demandants d’ocupació i beneficiàries de la garantia juvenil. L’objectiu principal és que totes aquestes persones puguin trobar una feina adequada a les seves necessitats i preferències. Enguany s’han atès dinou joves al llarg de tota la formació, sis dels quals han obtingut un contracte laboral en una empresa del territori.

Àrea de formació - grup de joves al Decathlon durant una càpsula formactiva de la Fundació Astrid-21
Formació Astrid-21 - escriptura i estudi

Càpsules formatives

Independentment de l’etapa vital de cada persona, considerem que la formació és una eina que ens permet mantenir-nos actius, a banda d’adquirir nous coneixements. Les càpsules formatives que oferim són un espai de formació, relació i treball, que ajuda i acompanya cada persona per mantenir activa la seva ment i perquè pugui millorar en els aspectes necessaris. Durant el 2018, hem centrat l’oferta formativa en sis càpsules: Llegim i escrivim, Fotografia i edició d’imatges, Economia domèstica, Anglès bàsic, Relacions afectives i comunicació i Cultura popular. Hi han participat un total de quaranta-vuit persones, amb edats compreses entre els 17 i els 55 anys.