Àrea de formació

Programa de suport a família amb nens amb síndrome de down. Grup escolar.

Programa de suport a famílies amb infants amb Síndrome de Down

Aquest programa dona suport a les famílies amb infants de 0 a 6 anys amb síndrome de Down i altres discapacitats, per tal de millorar el seu desenvolupament.

És un espai on pares i mares comparteixen la seva experiència i esdevé un espai d’ajuda mútua i de creixement personal.

Programa escolar

Necessites suport a l’escola?

Aquest servei està centrat en l’etapa escolar de la persona.

L’objectiu principal és acompanyar als nens/es i adolescents amb síndrome de Down o altres discapacitats intel·lectuals en el seu procés d’escolarització donant suport en els diferents aspectes del seu desenvolupament. Paral·lelament, tenim el propòsit d’assessorar els mestres i professors que atenen aquests alumnes en tots aquells aspectes que calgui per a millorar la seva inclusió dins el centre educatiu

Àrea ocupacional. Lectura a Astrid-21
PFI d'auxiliar administratiu d'Astrid-21

Curs de Capacitació Laboral

Vols formar-te com a auxiliar administratiu?

Aquest curs formatiu té com a objectiu principal la introducció dels joves al món laboral i la valoració de les seves capacitats. Té una durada de 2 anys.

Es duen a terme 5 formacions específiques durant aquest període: neteja, auxiliar administratiu, magatzem, jardineria i auxiliar d’hostaleria.

Aquestes formacions específiques ens permeten veure les capacitats dels joves vers diferents activitats laborals. També permet als participants fer un primer contacte amb el món laboral i veure en quin sector tenen més habilitats i vocació. Durant aquest any hem atès a un total de 11 joves.

Programa Singulars

Programa de formació, recerca de feina i inserció laboral, destinat a persones de 16 a 29 anys inscrites a l’atur com a demandants d’ocupació i beneficiàries de la garantia juvenil. L’objectiu principal és que totes aquestes persones puguin trobar una feina adequada a les seves necessitats i preferències. Enguany s’han atès dinou joves al llarg de tota la formació, sis dels quals han obtingut un contracte laboral en una empresa del territori.

Àrea de formació - grup de joves al Decathlon durant una càpsula formactiva de la Fundació Astrid-21
Formació Astrid-21 - escriptura i estudi

Càpsules formatives

La participació en les diferents càpsules formatives permet que les persones continuïn formant-se al llarg de tota la seva vida, alhora que aprenen coses noves i es mantenen actius cognitivament.

D’aquesta manera, aconseguim que mantinguin els coneixements i n’adquireixin de nous, activant la seva ment de forma constant.

En el marc del servei de càpsules forma-tives que duem a terme a la Fundació, oferim un espai de relació, formació i treball, que ens permet acompanyar i donar suport a cada persona amb la finalitat de millorar aquells aspectes necessaris per al seu dia a dia.

Enguany hem dut a terme 8 càpsules formatives: Som periodistes, Fotografia, Anglès, Medi ambient, Gestió dels euros, Benestar i Salut, Endinsem-nos a la Història i Xarxes Socials. Hem atès a un total 33 joves en edats compreses entre els 17 i 50 anys.